Hujšanje in vaše zdravje

Vsi ljudje, ki imajo hujšanje v načrtu po navadi pozabijo na svoje zdravje. Saj želijo čim prej shujšati in seveda na enostaven način. Žal pa tako ne gre, kolikor dolgo ste pridobivali kilograme jih boste še enkrat dlje izgubljali, tako pač gre. Preden se lotite hujšanja, bi bilo pametno, da se pogovorite s strokovnjaki, ki vam bodo dali nasvete za zdravo hujšanje. Nekaj nasvetov pa si lahko preberete že tukaj v članku.

hujšanje

Vsak posameznik je unikaten in če je hujšanje na določen način pomagal tvojemu znancu, ni nujno da bo pomagal tudi tebi. Pri hujšanju je potrebno imeti veliko energije, samodiscipline ter strpnosti. Hujšanje ni le manj jej, vendar je tukaj tudi telovadba, tako se namreč najboljše topijo maščobe. Najprej si uredite jedilnik. Iz jedilnika črtajte sladkor in belo moko, tako boste naredili največ. Seveda je dovoljeno tudi to, vendar samo občasno in v manjših količinah. Najbolj pomembno je da svoje obroke zmanjšate. Torej da ne pojeste tri ogromne obroke, temveč pet manjših, tako bo se bo hujšanje lažje pričelo. Nikar se ne poslužujte hitrih diet, saj se bodo kilogrami hitro vrnili in nikakor ne padite na slavno ločevalno dieto. V svojo prehrano morate namreč vključiti vsa makrohranila, torej ogljikove hidrate, maščobe in beljakovine.

Jejte vsega po malo in zavedajte se da hujšanje ni enostavno. Ko si boste uredili jedilnik (če sami ne znate, je najboljše da se obrnete na dietetike, ki vam bodo z veseljem pomagali), je na vrsti telovadba. Predvsem je pomembna kardio vadba, tek, rolanje, aerobika, hitra hoja. Nekaj da se boste preznojili. Ko bo hujšanje pokazalo pozitivne rezultate pa je čas da pričnete tudi z vadbo za moč, saj ne želite da vaša koža postane mlahava, ko bo maščoba izginila. Krepite mišice, jejte uravnoteženo in veliko se gibajte, le tako bo hujšanje uspešno. Če kdo pravi drugače, nima pojma – bolje da takih ljudi ne poslušate.