Izdelava nove fasade ni tak bav bav

Morda načrtujete obnovo ali izdelavo fasade za vašo hišo, stanovanja ali poslovno zgradbo. Kot prvo se morate zavedati, da bo konkreten finančni zalogaj in lahko pričakujete cene nad tisoč evrov, vendar so precej odvisne od velikosti, oblike površine in dodatnih vzorcev ali barv. Pri izbiri izvajalca se lahko najbolje zanašate na prijateljske reference, saj vam lahko povejo veliko koristnih informacij, kot npr: resnost, delovne navade, izvedba in kvaliteta. Preko teh standardov boste lahko določili pravega izvajalca. Če pa nimate noben referenc pa pobrskajte po spletu in najdite kvalitetnega ponudnika.

zidarstvo

Kot smo prej omenili, da izdelava fasade ni mačji kašelj, je tudi v navadi da zahtevate predračun. Lahko preveriti več ponudnikov, vendar ne priporočamo najnižje cene, saj se vam lahko to maščuje po kvaliteti izdelka. Poleg denarja in ponudnika morate pa morate tudi časovno planirati izdelavo. Fasada se mora izdelovati ko je temperatura nad 4 stopinjami Celzija, da se material lahko normalno aplicira na podlago oz. gradbeni material. Bolje da načrtujete izdelavo v toplejših in suhih mesecih, ter upoštevajte da bo izdelava trajala nekaj tednov.

Tako recimo, da se strinjate s predračunom, izvajalcem in imate dovolj časa se lahko lotite tudi projektiranja izgleda. Poskušajte prirediti iluzijo oz. prikaz vašega objekta, tako da boste lažje določili vzorce barve. Posvetujte se tudi z vašim izvajalcem, saj vam bo iz izkušenj znal namigniti kaj je najboljše in kaj je sploh izvedljivo. Za časovno informacijo oz. okvir lahko vam namignemo, da neka normalna fasada se izdeluje kar nekaj tednov, zato ne priganjajte lastnih izvajalcev.

Za kaj več bi vam priporočal, da se obrnete na podjetje Zidarstvo in fasaderstvo Lisi, ki je po mojem mnenju eden izmed hitrejših in cenejših ponudnikov v Sloveniji.