Katere sončne kolektorje izbrati?

Sončni kolektorjiČe se odločate za sončno elektrarno, potem se gotovo sprašujete tudi o tem, katere sončne kolektorje bi izbrali. Sončni kolektorji bodo namreč poskrbeli, da boste lahko koristili čisto sončno energijo, ki je brezplačna, varčna in prijazna okolju. Pri sončni elektrarni gre tudi za proizvodnjo in porabo sončne energije na istem mestu. Kot slabost izkoriščanja sončne energije pa bi lahko izpostavili le to, da energije ne moremo izkoriščati v nočnem času ter da so lokacije različno sončno obsevane, kar nam lahko kdaj predstavlja težavo. Oglejte si ponudbo solarnih sistemov v podjetju Tersus.

Ko govorimo o sončnih kolektorjih, lahko izpostavimo dve osnovni vrsti sončnih kolektorjev, to so ploščati in vakuumski kolektorji. Vakuumski in ploščati sončni kolektorji se sicer med seboj razlikujejo glede na delovanje parametrov, učinkovitost ter glede na strukturo. Ploščati kolektorji so učinkovita cenovno ugodna rešitev za ogrevanje sanitarne vode v eno ali več stanovanjskih hišah, hotelih, zdravstvenih ustanovah in drugih stavbah. Te sončne kolektorje odlikuje edinstven način povezave bakrenih cevi z absorberjem, kar pa poskrbi za optimalen učinek toplotne prevodnosti. Za ploščate sončne kolektorje se odločijo predvsem tuisti, ki želijo izredno učinkovito ogrevanje sanitarne in bazenske vode ter podporo nizkotemperaturnih sistemov centralnega ogrevanja.

Tudi vakuumski sončni kolektorji so učinkovit in sodoben vir toplote. Razlika je v tem, da nam vakuumski kolektorji nudijo učinkovit vir skozi celo leto, kar predstavlja tudi tabela na spletni strani podjetja Tersus. S pomočjo tabele in napisanih informacij se boste lažje odločili, katere sončne kolektorje bi izbrali. Seveda pa vam je na voljo tudi pomoč in nasvet strokovnjakov. Obiščite Tersus še danes, saj vam gotovo ne bo žal.