Nevidni zobni aparat

Zobni aparati znajo biti kar nadležni, še posebej če se ukvarjamo s kakšnim socialnim delom in veliko govorimo z ljudmi, saj lahko ta pritegne veliko pozornosti samo nanj. Takrat se ponavadi odločimo za nevidni zobni aparat, pa čeprav treba kakšen evro več plačati zanj. Vse o njih si lahko natančno preberete na spletni strani Lux Dental, https://luxdental.si/nevidni-zobni-aparat/, in se naročite na brezplačen neobvezujoč pregled že danes.

Nevidni zobni aparat, ali z drugo besedo lingvalni nevidni zobni aparat je fiksno pritrjen na notranjo stran zob. Od navadnih fiksnih aparatov se razlikuje tako, da so nosilci pritrjeni na notranjo oziroma jezično stran in postavi zobe v enakomerno linijo, ter popravi vse nepravilnosti. Seveda pa je nastavitev takega zobnega aparata ena izmed zahtevnejših stopenj ortodontskega zdravljenja in je zanj potrebno veliko izobrazbe. Ko odstranimo zobni aparat je velika možnost, da se bodo zobje začeli spet premikati, zato, ker se zobje premikajo celo življenje ali pa je to gensko. Takrat se jih večina odloči za retencijo. To je nevidni zobni aparat, ki ni fiksen in se ga nosi med spanjem ali pa cel dan razen ko jemo in, ko je potrebno zobe očistiti.

Kako pa čistiti nevidni zobni aparat? Čistiti jih moramo po vsakem obroku, če želimo pozitiven rezultat. Najprej očistimo zunanjo stran z navadno zobno ščetko, potem med zobne prostore z med zobnimi ščetkami prave velikosti, potem pa je potrebno še čiščenje malo manj dostopni površini. To pa opravimo z posebnimi žičkami in gobicami, ki jih dobimo pri našem zobozdravniku. Res je pomembno, da čistimo svoje zobe redno po vsakem obrok, če je to mogoče, da ne bo prišlo do kakšnih bakterijskih okužb zaradi nalaganja hrane v določenih predelih. To lahko privede do raznih bolezni kot je karies… Nevidni zobni aparat je res dobra odločitev za vsakega, zato je tudi cena višja v primerjavi z drugimi.