Predelava vozila na avtoplin

Vozilo na avtoplinBi radi predelali vaše vozilo na avtoplin, pa med toliko serviserji za predelavo, ne znate najti pravega? Vulkanizerstvo Vovk Boštjan s.p. sodeluje s pooblaščenimi serviserji, specializiranimi za vgradnjo sistemov za avtoplin. Zagotavljajo vam, da bo delo opravljeno hitro in zanesljivo. Kontaktne podatke najdete na strani http://www.avtoplin.net/kontakt.html.

Avtoplin je okolju bolj prijazno gorivo od tistega, ki ga uporablja vaš jekleni konjiček. Prav tako je delovanje motorja s tem gorivom opazno tišje, stroški vzdrževanja in servisa so nižji, vožnja z njim pa je do kar 50% cenejša kot pri bencinu ali dizlu. V nekaterih mestih po svetu morajo biti javna prevozna sredstva opremljena s pogoni na avtoplin. Le še vprašanje časa je, kdaj bo to veljalo tudi za osebna in tovorna vozila.

Kako se plinski sistem vgradi v vozilo, je odvisno predvsem od oblike in konstrukcije vozila. Zaradi tega je potrebno najprej določiti veličino rezervoarja za plin, ki se ga lahko vgradi v vozilo. V prtljažni prostor se običajno vgrajuje rezervoar z volumnom od 45 do 120 litrov. Druga možnost je, da ga vgradimo pod vozilom ali v zunanji prtljažni prostor. Še najboljša rešitev, ki ne zavzame veliko prostora, je vgradnja rezervoarja za avtoplin na mesto, kjer je rezervno kolo. Uperjevalnik je naprava, ki se nahaja v motornem prostoru. V njem plin iz tekočega stanja prehaja v plinasto stanje. Pod spodnji del vozila se namestijo še bakrene cevi, po katerem potuje plin iz rezervoarja v uperjevalnik.