Prenosni računalniki za delo kadarkoli in kjerkoli

Danes osebne računalnike najdemo tako rekoč že v vsakem gospodinjstvu, v podjetjih pa brez njih ne morejo opravljati dela. Problem namiznih računalnikov je, da so težje prenosljivi, saj so pretežki in za delovanje potrebujejo napajanje iz električnega omrežja.

Prenosni računalniki so manjši osebni računalniki, ki spominjajo na odprto knjigo in jih je zelo enostavno prenašati. Za razliko od namiznih imajo prenosni računalniki vgrajen akumulator. Ta se ob priklopu na električno omrežje polne, tako da lahko zagotovi delovanje tudi potem, ko računalnik nima več zunanjega napajanja. Koliko časa bo prenosnik deloval brez zunanjega napajanja, je odvisno predvsem od kapacitete akumulatorja.Prenosni računalniki

Od naših potreb in zahtev je odvisno, kateri prenosnik bomo izbrali. Pri izbiri bodimo pozorni na velikost zaslona, saj so za gledanje videoposnetkov, fotografij ali igranje igric bolj primerni prenosni računalniki z večjim zaslonom. Če prenosnik potrebujemo le za brskanje po spletu in urejanje dokumentov, potem velikost zaslona ni tako pomembna. Podobno je tudi glede procesorja, grafične kartice, velikosti prostora za shranjevanje podatkov in drugo.

Zmogljivi in cenovno ugodni prenosni računalniki so na voljo na spletni strani http://www.comshop.si/shop/racunalnistvo/prenosni_racunalniki. Izbirate lahko med številnimi znanimi proizvajalci, kot so HP, Apple, Dell, Toshipa, Acer in drugi. Stran vam omogoča izpis prenosnikov tudi glede na zmogljivost, diagonalo zaslona, ceno, procesor in druge lastnosti. Zagotovljeno vam je, da boste med ponudbo našli takega, ki vam ustreza v vseh pogledih.