Toplotna črpalka zrak voda

Ali je toplotna črpalka zrak voda na seznamu vaših želja? Potem vam svetujemo toplotne črpalke Mitsubishi Electric. Te so zares visoko zmogljive, zanesljive in pa zelo enostavne za namestitev. Proizvajalec Mitsubishi Electric vam ponuja toplotne črpalke, blagovne znamke Ecodan. Njihova toplotna črpalka zrak voda vam bo s svojo tehnologijo zagotovila pripravo vode za ogrevanje vaših prostorov in pa tudi za pripravo sanitarne vode, ki pa so uporabni za vsakodnevne potrebe določenega objekta. Toplotna črpalka zrak voda, vam torej omogoča, da iz treh kilovatov v zraku shranjene sončne energije, z uporabo samo enega samega kilovata električne pogonske moči, pridobite vsaj štiri ali pa tudi več kilovatov ogrevalne toplote. Vsekakor pa je najboljše to, da ta toplotna črpalka deluje tudi v manj ugodnimi zunanjimi pogoji, to pa glede tehnično izboljšanih kompresorjev, še kako zelo dobro.

toplotna črpalka zrak voda

Vsekakor pa se zagotovo sprašujete, kako izbrati tisto pravo toplotno črpalko, ki bo primerna vašemu objektu. Današnje načrtovanje domov vsekakor ustvarja prijetne in okolju prijazne stavbe, z mislijo na sodobne tehnične možnosti, tu pa je zagotovo najbolj pomembno samo ogrevanje bivalnih prostorov in pa sanitarne vode. Toplotna črpalka zrak voda nam torej pomaga pri opremi naše novogradnje, ta pa nam lahko služi tudi kot nadomestilo za stare ogrevalne sisteme. Vsekakor bosta oba primera poskrbela za veliko manjši ogljični odtis, za varčevanje pri obratovalnih stroških in pa za varčevanje naravnih virov.

Toplotna črpalka zrak voda Mitsubishi Electric, je vsekakor namenjena predvsem za vgradnjo v stanovanjske objekte, ki pa za ogrevanje uporabljajo samo nizkotemperaturne vire ogrevanje. Tu nam zunanje enote, njihove blagovne znamke Ecodan, zagotovijo pripravo ogrevalne vode vse do temperature 60 stopinj celzija, medtem kopa je zunanji zrak pri temperaturi -3 stopinj celzija. Ogrevano vodo pa lahko pri zunanji temperaturi -15 stopinj celzija dvigne na 50 stopinj celzija. V primeru, da je poleg samega zagotavljanja temperature ogrevalne vode potrebno tudi vzdrževanje polne moči ogrevanja, vam bo tu pomagala tehnologija Zubadan.