Toplotne črpalke

Toplotne črpalkeToplotne črpalke delujejo po enostavnem principu, ki se že dolgo uporablja pri hladilnikih, saj delujejo ravno nasprotno od hladilnikov. Iz okolice sprejemajo toplotno energijo in jo oddajajo v ogrevanih prostorih in s tem izkoriščajo naravni okoljski naravni zbiralnih toplote. odgovore na svoja vprašanja o toplotnih črpalkah, prezračevanju, ogrevanju ali vodovodu lahko najdete odgovore na spletni strani http://www.instalacije-strus.si/toplotne-crpalke.

Toplotne črpalke so čedalje bolj razširjene, saj z njimi dom pozimi ogrevamo in poleti ohlajamo. Energijo črpajo iz okolja, iz zraka, zemlje ali podtalne vode in jo nato prenesejo v objekt, da ga segrejejo, zato so energetsko bolj učinkovite varčnejše. Toplotne črpalke se delijo na tri osnovne vrste: toplotna črpalka zrak-voda, toplotna črpalka voda-voda in toplotna črpalka zemlja-voda. Varčnejše so tam, kjer več toplote dobijo iz zraka, zemlje ali podtalne vode, saj tako potrebujejo manj energije, da se segrejejo na primerno temperaturo. Z nakupom toplotne črpalke nam ni potrebno več skrbeti za dobavo goriva in njegovo shranjevanje, čiščenje dimnikov ter drugih stvari, na katere moramo biti pozorni ob drugih načinih ogrevanja.

vzdrževanje toplotne črpalke je zelo poceni in preprosto, saj je njihova življenjska doba lahko tudi do 25 let. Kar se tiče varovanja okolja, so ena najboljših možnosti ogrevanja, saj ugodno vplivajo na okolje.