Vas pogosto muči prehlad?

PrehladGlavni obrambni mehanizem proti virusnim obolenjem ali prehladu je naš imunski sistem. Se vas pogosto lotevata prehlad in kašelj? Če ste med tistimi nesrečniki, ki se jim vsako leto  nekajkrat prikrade prehlad ali kašelj, potem morate nekaj narediti na izboljšanju svojega imunskega sistema.

Prehlad se največkrat pojavi jeseni, saj odprte naravne prostore zamenjamo za zaprte. Zrak v zaprtih prostorih je običajno zelo suh, hitro pa se širijo tudi virusi. Ti so glavni povzročitelj bolečega grla, kašlja in smrkanja, kar so glavne sestavine za prehlad.

Da bi preprečili prepogosto nastajanje prehlada, moramo uživati velike količine vitaminov. Te verjetno vsi veste, dobimo v sadju in zelenjavi. V kolikor prehlad zdravimo sami, nam je v veliko pomoč lahko tudi ameriški slamnik. Ta lahko prehlad popolnoma odpravi,  kolikor ga začnemo uživati takoj ob prvih znakih, ki se pojavijo, lahko pa trajanje prehlada bistveno zmanjšajo. V kolikor vas je prehlad že napadel, potem traja običajno do 7 dni. V času prehlada je najbolj priporočljiv počitek. V kolikor nebi počivali se trajanje prehlada lahko bistveno poveča, kar pa ni najbolj priporočljivo. Pri prehladu imate pogosto tudi zaprt nos. V tem primeru je najbolj priporočljiva fiziološka raztopina, katero si lahko povsem naravno pripravite tudi doma. Poleg zamašenega nosu, lahko prehlad spremlja tudi blag do zmeren kašelj in manjša utrujenost.