Gigapanoji

Nič kolikokrat se peljemo mimo ogromnih tabel z najrazličnejšo oglaševalsko vsebino. To so gigapanoji, oziroma znani tudi kot megabordi. Opazimo jih predvsem ob prometnih cestah in ob avtocestah, na kozolcih, samostoječe ali obešene na kakšnih stavbah. Namen gigapanojev je, da pritegnejo našo pozornost in nas opozorijo na kakšno storitev ali produkt. Glede na to, da so gigapanoji nameščeni v večini ob avtocestah oziroma vzdolž glavnih cest, jih zaradi hitrosti v vozilu opazimo za zgolj nekaj sekund. To, nam daje znak, da ob ustvarjanju gigapanojev ne smemo biti preveč zahtevni, saj jih opazimo zgolj na hitro in moramo v vsem tem času zajeti bistvo, ki nam ga gigapanoji sporočajo. Pomembno je, da uporabimo barve, ki pritegnejo naš pogled, da ne uporabljamo kompleksnih sporočil in  da vsak opazovalec ve, kaj je naša storitev oziroma produkt, ki ga želimo prodati kupcem. Za najboljšo ponudbo giga panojev se lahko obrnete na https://magmamedia.si/megaboardi/.

Gigapanoji so super oglaševalsko orodje, saj nam pomaga pri večji prepoznavnosti naše blagovne znamke, pri predstavitvi naših izdelkov ali za morebitno promocijo našega dogodka. Poleg tega, pa so tudi super orodje za presenečenja. Ste morda kdaj na poti v službo opazili giga pano na katerem je bilo voščilo za okrogli jubilej, na njej pa simpatično sporočilo ali slika slavljenca? Zmotno mišljenje, da so giga panoji namenjeni zgolj oglaševanju je zdaj že preteklost.

Iz imena lahko sklepamo, da gre za panoje, ki so večjega formata, kar pomeni, da so dobro vidni vsem, ki grejo mimo njih. Glede na to, da so giga panoji postavljeni tam, kjer se vsakodnevno vrši večja množica ljudi, lahko sklepamo, da nagovarjajo predvsem tisto populacijo, ki se vsakodnevno vozi v službo ali množico, ki se zbira v okolici nakupovalnih centrov. Učinkovitost oglaševanja preko giga panojev se skriva predvsem v tem, da jih v kratkem času opazi velika množica in pa ta, da je več enakih reklamnih panojev postavljenih na večih mestih, ter se nam tako nezavedno prikradejo v spomin, kar je seveda tudi namen vsakega oglaševalca in pa naročnika tega oglasa.