Kako se poleti zavarovati pred vročino?

Poletje vsako leto brez izjeme prinaša vroče temperature in sončno pripeko. Ta letni čas je pogosto težko pričakovan – otroci se veselijo počitnic, odrasli pa računajo na to, da bodo sončno vreme izkoristili za oddih ob morju. Na drugi strani pa je prav opozoriti na to, da previsoke temperature povzročajo tudi številne nevšečnosti. Ne le potenje in glavoboli, posledica previsokih poletnih temperatur je lahko celo smrt. Zato se vsako leto znova opozarja, da se je pametno zavarovati pred sončnimi žarki. Svetuje se, da se v času najmočnejšega sončnega sevanja ne izpostavljamo soncu, torej naj bi zunaj preživeli le jutranje in večerne ure dneva.

A nikakor se ne gre slepiti – sončno vreme je tudi prijetno in privlačno, predvsem za dopustnike. Namesto da se soncu izogibamo, je bolje najti rešitve, ki nam omogočajo varno uživanje v poletnem vremenu. Takšna rešitev so tende, ki kjerkoli ustvarijo prijeten senčen kotiček, kjer nam sonce ne pride do živega s svojimi škodljivimi vplivi, še vedno pa lahko uživamo na svežem zraku, v toploti in prijetnem vetru. Tende s pomočjo kovinske konstrukcije čez zunanji prostor razprostrejo tkanino, ki prostor zasenči in varuje pred škodljivimi vplivi sonca, tako pa omogočajo brezskrbno uživanje v senčnem zavetju. Uporaba tend nam omogoča, da izkoristimo vsako uro sončnega dne. V senčnem kotičku se lahko ukvarjamo z vrsto različnih dejavnosti, od poležavanja na ležalniku in mirnega branja knjige do aktivnega igranja družabnih iger.

tende

Najbolje se je torej učinkovito zavarovati pred vročino z uporabo tend, ki omejijo neposreden dostop sončnih žarkov. Da pa bi sončne dneve še bolj izkoristili, za osvežitev poskrbijo tudi druga sredstva – na primer osvežilna pijača, pahljača in seveda skok v bazen. Vse to je možno brez skrbi početi čez celo poletje, če pravočasno poskrbimo za primerno in učinkovito zasenčenje prostora.